Thursday, 12 October 2017 06:02

ΝΔ: Παραγωγική Ελλάδα με Τσίπρα δεν γίνεται

«Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε ως απόδειξη... επιτυχίας του (!) την έκθεση που παρουσίασε την Ελλάδα ως "αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη". Είναι σαφές ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Τον επαναφέρουμε σε αυτήν θυμίζοντάς του ότι: Παραγωγική Ελλάδα με αυξημένους φόρους και εισφορές, δεν γίνεται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Λάρισα.

Αίθουσα Σύνταξης 

«Είναι σαφές ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα».

Αίθουσα Σύνταξης

«Παραγωγική Ελλάδα χωρίς ρευστότητα στην αγορά και με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στον πάτο, δεν γίνεται. Παραγωγική Ελλάδα χωρίς επενδύσεις και χωρίς αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία, δεν γίνεται.

Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα και οι φιέστες που διοργανώνει ο κ. Τσίπρας στο χρόνο που του απομένει, δεν έχουν καμία απολύτως σημασία» αναφέρει η ΝΔ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Λάρισα:

«"Γυμνός" από επιχειρήματα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αποπειράθηκε από τη Λάρισα να παρουσιάσει μία "μαγική εικόνα" για τον πρωτογενή τομέα σε ένα δήθεν Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Με αλχημείες και συνειδητή προσπάθεια σύγχυσης και παραπλάνησης ισχυρίστηκε ότι μετά την επικύρωση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020, που σημειωτέον με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εγκρίθηκε τελευταίο όλων στην Ε.Ε., πάνω από 3 δις έχουν δεσμευθεί σε προκηρύξεις και έργα.

Υπενθυμίζουμε στον κ. πρωθυπουργό ότι, όταν μιλάμε για Προγράμματα, εννοούμε απορροφήσεις, δηλαδή πληρωμές. Εκεί λοιπόν η χώρα μας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ε.Ε. μέχρι και τον Αύγουστο του 2017 βρίσκεται δυστυχώς 4 μονάδες χαμηλότερα σε απορροφήσεις από τον κοινοτικό μέσο όρο (18,84% έναντι 22,68%)

Αλλά ακόμη και αυτή η χαμηλή απορροφητικότητα, απέχει παρασάγγας από την αναπτυξιακή στόχευση του Π.Α.Α. 2014 - 2020 στην πραγματική οικονομία, καθώς εξαντλείται αφενός σε "αγαπημένες" επιδοματικές πολιτικές αφετέρου σε ρεκόρ ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Σε υποχρεώσεις δηλαδή για πληρωμές έργων του προηγούμενου Προγράμματος 2007 - 2013, ύψους 1,5 δις ευρώ, που απομειώνουν δραματικά τα χρήματα του τρέχοντος, παρά την προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο. 

"Γυμνός" και από έμπνευση, μίλησε για 9 σημεία, αντιγράφοντας προφανώς κακότεχνα τα πρώτα 9 σημεία της Συμφωνίας Αλήθειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες.

Είχε το θράσος να μιλήσει για ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού και για υποστήριξη των Νέων Αγροτών. Ο πρωθυπουργός, που με τις πολιτικές του υπονόμευσε ρουσφετολογικά την υποχρεωτικότητα παραμονής τους στο επάγγελμα, ο πρωθυπουργός, που "άφησε απ' έξω" 3.200 επιλαχόντες Νέους Αγρότες.

Θυμήθηκε ξαφνικά και τις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, την Έρευνα και την Καινοτομία, αποσιωπώντας ωστόσο ότι μέχρι και σήμερα δεν στάθηκαν ικανοί ούτε να προκηρύξουν τα σχετικά κονδύλια των Μέτρων του Προγράμματος.

Είχε το θράσος να επικρίνει την προηγούμενη αναθεώρηση της ΚΑΠ και την κατανομή των δικαιωμάτων, όταν η Ελλάδα, χάριν των έγκαιρων και στοχευμένων παρεμβάσεων των προηγούμενων Κυβερνήσεων λαμβάνει 19,6 δις κοινοτικών κονδυλίων για το 2014 - 2020 και άμεσες ενισχύσεις πολύ υψηλότερες του κοινοτικού μέσου όρου, που αποτελούν πλέον βασικό εισόδημα για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες παραγωγούς λόγω της οικονομικής κρίσης. Χρήματα, που σήμερα διακυβεύονται από τους επικίνδυνους χειρισμούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΚΑΠ.

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει αφήγημα για τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής, που εγκατέλειψε. Μέχρι στιγμής όμως έχει βρει μόνο το παραμύθι».

Ad Content Two
Copyright © 2017 agroscience.gr. Design and development by Web Artistic