Άρθρα - Συνεντεύξεις

Άρθρα - Συνεντεύξεις (8)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλης Κόκκαλης στο ΒΕΡΓΙΝΑ και στον Στέλιο Καλόγηρο στην εκπομπή του "Σχολιλαζοντας την επικαιρότητα".

Ο Υφυπ. μίλησε για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, αλλά και για τις νέες τεχνικές που χρειάζονται για να πάει μπροστά ο πρωτογενής τομέας.
Μίλησε ακόμη για το Σκοπιανό και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται, όπως και για τις οπμάδες παραγωγών οι οποίες όπως είπε, αποτελούν το "μεγάλο όπλο".

Δείτε όλη τη συνέντευξη παρακάτω:

 

 

Ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλης Τζελέπης με αφορμή την Ομιλία του Πρωθυπουργού στην Λάρισα για τις αγροτικές πολιτικές προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Να προκηρυχθούν αμέσως όλα τα επενδυτικά μέτρα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, να ενταχθούν στο υπομέτρο 6.1 όλοι οι επιλαχόντες νέοι αγρότες της Θεσσαλίας, μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών, άρση των στρεβλώσεων στο κόστος παραγωγής και να καταστεί το κεντρικό κράτος αξιόπιστο στις πάσης φύσεως πληρωμές προς τους παραγωγούς, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο.

Οι ορεινές περιοχές της χώρας έχουν πάρα πολλά προβλήματα, αλλά κρύβουν και τεράστια αναπτυξιακά αποθέματα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το Συνέδριο των ορεινών δήμων της χώρας, με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, στην Κόνιτσα. Από τον Ραλλή Γκέκα.

Την ανακατανομή των κονδυλίων του προγράμματος για τους νέους αγρότες από Περιφέρειες με αδιάθετα ποσά σε περιφέρειες που υπερκαλύπτουν τον στόχο, όπως αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε από την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης της, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σαφές μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη ως Κυβέρνηση να υλοποιήσει «ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο αγροτικού επιχειρείν», στέλνει με άρθρο της στις 9 Ιουλίου η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών του Κόμματος, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, στον «Ελεύθερο Τύπο».
«Στη Ν.Δ. πιστεύουμε στον Αγρότη – Επιστήμονα, στον Αγρότη – Επιχειρηματία.

Βρήκαμε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου στο γραφείο του στην Αχαρνών το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης λίγες ώρες μετά την είδηση ότι έγινε παππούς και λίγα λεπτά μετά την ενημέρωσή του από το Μαξίμου ότι τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν ενόψει του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη θα έρθουν με τη μορφή τροπολογιών στη Βουλή την επόμενη ημέρα στο νομοσχέδιο για την αλιεία στη Μεσόγειο. Ο ίδιος στην παρούσα συνέντευξη επιμένει στην κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί μέχρι το τέλος του 2017 παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, ότι κυβέρνηση και δανειστές έκριναν ικανοποιητική την πορεία των εσόδων από τον ΕΦΚ στο κρασί. Παράλληλα ο κ. Αποστόλου σημειώνει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμη και η πρότασή για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια της πάλαι ποτέ Αγροτικής τράπεζας ενώ εντυπωσιάζει και το γεγονός ότι όπως σημειώνει 9 στους 10 νέους αγρότες εγκαταλείπει πρόωρα την γεωργία.

Είναι κοινή ομολογία ότι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, υπερέχουν ποιοτικά από τα περισσότερα προϊόντα του διεθνούς ανταγωνισμού. Δυστυχώς αυτό το ποιοτικό πλεονέκτημα έχει αξιοποιηθεί σε ελάχιστες περιπτώσεις. Μάλιστα, ανταγωνιστικές χώρες χρησιμοποιούν την ελληνική ποιότητα για να αναβαθμίσουν τα δικά τους προϊόντα και να δημιουργήσουν brands, όπως επιτυγχάνουν οι Ιταλοί με το ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Copyright © 2017 agroscience.gr. Design and development by Web Artistic