RAM Europe: Μια Ελληνική εταιρεία που προσφερει λύσεις

Η RAM Europe, Τεχνική Κατασκευαστική Ε.Π.Ε, ξεκίνησε σαν προσωπική επιχείρηση με την επωνυμία του ιδρυτή: ΑΝΔΡΕΑΣ Θ. ΡΕΝΤΖΟΣ στον Ορχομενό της Βοιωτίας, το 1951.

Για τα επόμενα 20 χρόνια η εταιρεία ασχολήθηκε αποκλειστικά με την παραγωγή ειδικών γεωργικών μηχανημάτων, όπως αντλίες ψεκασμού, ψεκαστικά, αντλίες τεχνητής βροχής και πνευματικούς μεταφορείς δημητριακών.Στην περίοδο 1951-1989 απέκτησε 16 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το 1980, με την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η εταιρεία προσανατολίστηκε προς μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα για την μελλοντική ανάπτυξη.

Η Ελλάδα ήταν με διαφορά η μεγαλύτερη παραγωγός βαμβακιού στη Ευρωπαϊκή Ένωση, και η RAM EUROPE αναγνώρισε αυτό το γεγονός επικεντρώνοντας την προσοχή της στην παραγωγή μηχανημάτων για την μοντέρνα καλλιέργεια βαμβακιού χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία, όπως του στελεχοκόπτη διπλών στροφείων και το σύστημα αυτόματης λίπανσης των συλλεκτικών βάμβακος με υδραυλική κίνηση. Από τότε, 1.200 στελεχοκόπτες και 800 συστήματα αυτόματης λίπανσης έχουν πωληθεί στην Ελληνική αγορά.

Η RAM Europe αναδιοργανώθηκε το 1988, διατηρώντας την ίδια επωνυμία. Η κατανόηση της διεθνούς τεχνολογίας και η υιοθέτηση της στην ελληνική αγορά έγινε στόχος μας και για να τον πραγματοποιήσουμε ξεκινήσαμε συνεργασία με οίκους του εξωτερικού, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στην προστασία του περιβάλλοντος. Ασχοληθήκαμε αρχικά με την παραγωγή μηχανημάτων καθαρισμού ακτών, με τις υπηρεσίες καθαρισμού ακτών και στη συνέχεια με ένα μεγάλο φάσμα εξοπλισμού για ειδικές εργασίες αναβάθμισης, συντήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Εταιρική Ιστορία

1951
Ο Ανδρέας Ρέντζος αποφοιτεί από τη νυχτερινή σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού "ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ". Ο Ανδρέας Ρέντζος ιδρύει ομώνυμη προσωπική εταιρεία με έδρα τον Ορχομενό της Βοιωτίας.

1951 - 1959 Η εταιρεία ασχολείται με κατασκευές - επισκευές πετρελαιομηχανών.

1960 - 1975
Η εταιρεία ασχολείται με την παραγωγή ειδικών γεωργικών μηχανημάτων. Αρχικά παράγει κεντρόφυγκες ποτίσματος και το 1962 συνεχίζει με το τζιφάρι. Το 1963 ξεκινάει την κατασκευή ψεκαστικών μηχανημάτων, αντλιών ψεκασμού και αντλιών τεχνητής βροχής. Επόμενος σταθμός είναι το 1972, οπότε και η εταιρεία ξεκινάει να παράγει πνευματικούς μεταφορείς δημητριακών.

 

1978 - 1979
Η εταιρεία κατασκευάζει το RAM 110 Columbia - Απορροφητήρας Δημητριακών.

1980 - 1987
Tο 1981 η RAM EUROPE κατασκευάζει στελεχοκόπτες-καταστροφείς και πατεντάρει το σύστημα αυτόματης λίπανσης των συλλεκτικών βάμβακος με υδραυλική κίνηση (αρ.ευρεσιτεχνίας 72065/8.8.83). Επισημαίνουμε ότι στην περίοδο 1951-1989, η εταιρεία απέκτησε 16 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

1988
Ιδρύεται η RAM EUROPE, η οποία σε συμπαραγωγή με την Ιταλική εταιρεία HYMACH, ξεκινάει την κατασκευή υδραυλικών χορτοκοπτικών βραχιόνων.To 1990 σε συμπαραγωγή με την Ιταλική εταιρεία EUROMACH, η RAM EUROPE κατασκευάζει εκσκαφείς αναδασώσεων.

1990
Την ίδια χρονιά, η εταιρεία γίνεται επίσημος προμηθευτής του Ο.Τ.Ε. (Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος) με διάφορες συμβάσεις και προμηθεύει τον οργανισμό με οχήματα πολλαπλών χρήσεων, εξοπλισμό διάστρωσης καλωδίων, οπτικών ινών, μικροεκσκαφέα (συμπαραγωγή με AGRIPROGRAM Ιταλίας), καλαθοφόρα (συμπαραγωγή με COMET Ιταλίας) και άλλα.

1991
Πρώτη πιλοτική παραγωγή πρωτότυπου μηχανήματος καθαρισμού ακτών τύπου RAM 100 S.Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται πρόγραμμα καθαρισμού-αναβάθμισης των ακτών και ευαισθητοποίησης του κοινού που διαρκεί για την τριετία 1991-1993

1994
Το 1ο πιλοτικό πρόγραμμα καθαρισμού ακτών ,υπό την αιγίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ στις ακτές της Ανατολικής Αττικής, μήκους 50 χλμ. εκτελείται από την RAM EUROPE ενώ η ενημέρωση ευαισθητοποίηση του κοινού γίνεται από την ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S. και την Οικολογική εταιρεία Ανακύκλωσης.

 

1996
Στα πλαίσια του ΠΑΒΕΤ 1996, χρηματοδοτήθηκε η ερευνητική πρόταση της RAM EUROPE που αφορούσε την: «Κατασκευή Μηχανήματος Καθαρισμού Ακτών Πολλαπλών Χρήσεων». Η πιλοτική παραγωγή που ακολούθησε αφορούσε 15 τεμάχια του μηχανήματος καθαρισμού ακτών Beach Star και 15 του Roto Beach.

1996 - 1999
Διεξήχθησαν 11 διεθνείς διαγωνισμοί που αφορούν μηχανολογικό εξοπλισμό καθαρισμού και αναβάθμισης ακτών. Οι προμήθειες έγιναν στα πλαίσια του Β' Κοινοτικού Πλαισίου και μέσω του Προγράμματος Καθαρισμού Παράκτιων Περιοχών Τουριστικού Ενδιαφέροντος και Πολυσύχναστων Ακτών Κολύμβησης. Συνολικά, οι συμβάσεις αφορούσαν 160 μηχανήματα τα οποία παραδόθηκαν σε 11 Ελληνικές Νομαρχίες.

1999
Τον Μάρτιο του 1999, το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 5 Ελληνικές και Ευρωπαϊκές εταιρείες. Η προμήθεια αφορούσε 534 οχήματα πολλαπλών χρήσεων και εξαρτήσεις και το ποσό της σύμβασης έφτασε τα 5.757.000.000 δρχ. Η σύμβαση κατακυρώθηκε στη RAM EUROPE.

 


Συνάντηση του Προέδρου και του Γεν. Διευθυντή της εταιρείας μας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Παπαδόπουλο, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Φλωρίδη και τους συνεργάτες τους κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας στον Ορχομενό στα πλαίσια της παράδοσης 534 οχημάτων ΑΜΒΙΕΝΤΕ και εξαρτήσεων του Προγράμματος "Καποδίστριας".

 


Κατα τη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης με τον
Υφυπουργό Εσωτερικών, κο Λ. Παπαδήμα.

2000
Η RAM EUROPE υπογράφει σύμβαση με την Περιφέρεια Ανδαλουσίας στην Ισπανία για 15 Μηχανήματα Καθαρισμού Ακτών, τύπου Roto Beach στους Δήμους: Isla Cristina, Punta Umbria, Sanlucar de Barrameda, Chipiona, Rota, Puerto Santa Maria, Tarifa, Velez-Malaga, Torremolinos, Marbella, Barbate, Pulpi, Mojacar, Almeria.


2001
H RAM EUROPE επεκτείνεται στη διεθνή αγορά και ιδρύει τη RAM EUROPE ESPANA με έδρα τη Ζaragoza. Η εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2001.
Tον Δεκέμβριο του 2001, η RAM EUROPE υπογράφει συμβόλαιο με την Ιταλική εταιρεία FOREDIL MACCHINE S.r.l., το οποίο καθιστά την εταιρεία μας τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του οχήματος πολλαπλών χρήσεων ΑΜΒΙΕΝΤΕ ανά τον κόσμο, πλην της Ιταλίας.


Τον Δεκέμβριο του 2001, ιδρύεται η εταιρεία RPM σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία FOREDIL MACCHINE S.r.l. και με σκοπό την προώθηση του οχήματος πολλαπλών χρήσεων ΑΜΒΙΕΝΤΕ και των μηχανημάτων καθαρισμού ακτών στην Ιταλία.
2002
Η RAM EUROPE συνεχίζει να επεκτείνεται στη διεθνή αγορά και ιδρύει τον Ιανουάριο του 2002 τη RAM EUROPE ROMANIA με έδρα το Βουκουρέστι.

 

Ο Γεν. Διευθυντής της εταιρείας μας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κο Στεφανόπουλο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ρουμανίας, κο Iliescu.
2005

Τη θυγατρική RAM ITALIA ιδρύει το 2005 η RAM EUROPE και με αυτή εξαγοράζει προς 2,6 εκατ. ευρώ, δύο ιταλικές επιχειρήσεις FOREDIL MACCHINE s.r.l και PACAGNELLA s.r.l. Με την κίνηση αυτή η RAM EUROPE στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία της σε επικερδή τμήματα της αγοράς περιβάλλοντος όπως τα δημοτικά οχήματα πολλαπλών χρήσεων ΑΜΒΙΕΝΤΕ και οι μικροί φορτωτές.

2006
Η εταιρεία επεκτείνεται και αγοράζει από τη βιομηχανία κονσερβών ΚΩΠΑΪΣ ΑΒΕΕ τις εργοστασιακές της εγκαταστάσεις έκτασης 50.874m. Με την επένδυση αυτή η RAM EUROPE αυξάνει τη συνολική της έκταση σε 93.874m γης από τα οποία τα 26.700 m είναι κτιριακές εγκαταστάσεις.

Rate this item
(0 votes)
Copyright © 2017 agroscience.gr. Design and development by Web Artistic