Παρουσιάσεις

Παρουσιάσεις (16)

Επενδύσεις άνω των 8,5 εκατ. ευρώ για τη διετία 2019-2020 δρομολογεί η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης, θυγατρική του Ομίλου Vivartia, η οποία εφέτος συμπλήρωσε 50 χρόνια συνεχούς αναπτυξιακής πορείας στην ελληνική αγορά.

Η RAM Europe, Τεχνική Κατασκευαστική Ε.Π.Ε, ξεκίνησε σαν προσωπική επιχείρηση με την επωνυμία του ιδρυτή: ΑΝΔΡΕΑΣ Θ. ΡΕΝΤΖΟΣ στον Ορχομενό της Βοιωτίας, το 1951.

Διαφορετικό δρόμο από αυτό που είχαν επιλέξει τα προηγούμενα χρόνια διάλεξαν οι υπεύθυνοι του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου στη Λέσβο.

Πριν από λίγο καιρό, σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη του συνεταιρισμού έλαβαν την απόφαση να σταματήσουν να πωλούν το γάλα τους στους εμπόρους και στις εταιρίες και να δημιουργήσουν οι ίδιοι τη δική τους φέτα ΠΟΠ.

«Τα προηγούμενα χρόνια μαζεύαμε και δίναμε το γάλα σε εταιρίες αλλά φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια και με το δικό μας γάλα να φτιάξουμε τη δική μας φέτα και να βγούμε μόνοι μας στην αγορά» τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του συνεταιρισμού, Μανώλης Κωνσταντιδέλλης σημειώνοντας ότι «αφορά μόνο το παραγόμενο γάλα από τα 150 μέλη του συνεταιρισμού μας».

Δεσμεύσεις και θέσεις της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα.

Η Ελληνική εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων από το 1952 και σήμερα εξάγει πάνω από το 90% της ετήσιας παραγωγής της σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία, Μέση και Άπω Ανατολή. Ένα τεχνολογικά υπερσύγχρονο εργοστάσιο στον Αλμυρό Μαγνησίας εξασφαλίζει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 10.000 τόνων τυριού, ενώ μπορεί να επεξεργάζεται 80.000 λίτρα πρόβειου γάλακτος ανά βάρδια.

Τo αυξημένο ενεργειακό κόστος της αποφάσισε να μειώσει δραστικά η εταιρεία με τον πλέον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, εγκαθιστώντας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα συμψηφισμού (Net-Metering) ισχύος 300kW στις στέγες του βιομηχανικού κτιρίου της.

Τον Φ/Β εξοπλισμό, o οποίος απαρτίζεται από 1.100 Φ/Β πλαίσια 60-κυψελών πολυκρυσταλλικού πυριτίου τύπου Eldora Ultima ισχύος 272,5Wp του Ινδικού εργοστασίου VIKRAM SOLAR και 10 μετατροπείς ισχύος τύπου Eco 27.0-3-S του Αυστριακού εργοστασίου FRONIUS, προμήθευσε η Ελληνική εταιρεία INERGION, μέλος του ομίλου TESCO Group, ενώ την εγκατάσταση ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία η τεχνική εταιρεία ENTEC CONTRACTORS.

Το Φ/Β σύστημα Net-Metering αναμένεται να παράγει και να εξοικονομεί από την κατανάλωση του εργοστασίου 465MWh (μεγαβαττώρες) ετησίως, εξασφαλίζοντας θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα με εξοικονόμηση έκλυσης περίπου 500 τόνων CO2 ανά έτος, ενώ η οικονομική απόσβεση της επένδυσης εκτιμάται σε περίπου 8 χρόνια.

Το σύστημα τηλεμετρίας FRONIUS και ο έξυπνος μετρητής ενέργειας FRONIUS Smart-meter επιτρέπουν τη δωρεάν απομακρυσμένη παρακολούθηση και οπτικοποίηση τόσο των δεδομένων παραγωγής του Φ/Β συστήματος όσο και των ροών ενέργειας της εγκατάστασης σε πραγματικό χρόνο.

Όπως σημειώνει ο καθηγητής Δενδροκομίας, δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους θέρμανσης των θερμοκηπίων συνίσταται η χρήση της «Αβαθούς Γεωθερμίας».

Η υδροπονία είναι η πλέον τεχνολογικά εξελιγμένη μέθοδος καλλιέργειας θερμοκηπιακών μονάδων, με αυξημένες απαιτήσεις σε επίπεδο εξοπλισμού και γνώσεων του καλλιεργητή. Οι υδροπονικές καλλιέργειες εξασφαλίζουν υψηλές στρεμματικές αποδόσεις κατά τη λειτουργία του θερμοκηπίου , μείωση κόστους παραγωγής και ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής και σταθερής ποιότητας.

Η μέθοδος της υδροπονίας

Η ανάπτυξη των φυτών σε αδρανές υπόστρωμα μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών καθώς και τη χρήση φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειες του θερμοκηπίου . Χρησιμοποιώντας συστήματα υδροπονίας, δίνεται ακόμα η δυνατότητα ανακύκλωσης νερού και λιπασμάτων, αποτελώντας σημαντικό εργαλείο για τον παραγωγό στην μείωση των λειτουργικών εξόδων της θερμοκηπιακής μονάδας, συμβάλλοντας σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η κατασκευή καλλιέργειας με υπόστρωμα υδροπονίας , βελτιστοποιεί το περιβάλλον του ριζικού συστήματος των φυτών , με αποτέλεσμα να αυξάνει τις παραγωγικές αποδόσεις και να βελτιώνει την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων .

Η GreenTech είναι η πρώτη εταιρία που από το 1992 εισήγαγε στα ελληνικά θερμοκήπια την υδροπονική καλλιέργεια με τον απαιτούμενο τεχνικό εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και τεχνική υποστήριξη επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα των παραγομένων προϊόντων .

Μια εταιρία με εμπειρία σε υδροπονικές καλλιέργειες

Στην μακρόχρονη διαδρομή ανάπτυξης των υδροπονικών καλλιεργειών, η GreenTech απέκτησε πολύ μεγάλη εμπειρία καθώς εγκατέστησε πληθώρα υδροπονικών συστημάτων σε θερμοκήπια σε όλο τον Ελληνικό χώρο, και κυρίως εξοπλισμούς υδροπονίας για καλλιέργεια ντομάτας. Αντιμετωπίστηκαν ιδιαιτερότητες κατασκευής , καλλιέργειας και γεωγραφικής θέσης, αναπτύχθηκαν μέθοδοι, εργαλεία και διαδικασίες , ενώ αποκτήθηκε και το απαραίτητο “Know how” για την επίλυση προβλημάτων τόσο σε τεχνικό όσο και σε καλλιεργητικό επίπεδο. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία, αποτέλεσε το κριτήριο επιλογής της GreenTech, στην εγκατάσταση υδροπονικών συστημάτων στις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες θερμοκηπιακές μονάδες που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια στον Ελληνικό χώρο.

Η επιτυχημένη μακρόχρονη αυτή πορεία καθιστά την GreenTech ως τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη σε επενδύσεις υδροπονικών καλλιεργειών.

Πηγή:greentech.gr

Στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ ανέρχεται το επενδυτικό πλάνο της πτηνοτροφικής εταιρείας Νιτσιάκος που υλοποιεί τη διετία 2018-2019 με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγής και την είσοδο της εταιρείας στην αγορά του μοσχαριού.

Το Δεκαράκι, με σεβασμό και αγάπη στην παράδοση και την υψηλή τεχνογνωσία στην απόσταξη μονοποικιλιακού τσίπουρου, παρουσιάζει την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο νέα διάσταση ποιότητας στο τσίπουρο.

Σε 10,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2017 τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου Ανδρομέδα, υπερδιπλάσια σε σύγκριση με κέρδη 6,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Page 1 of 2
Copyright © 2017 agroscience.gr. Design and development by Web Artistic