Άρθρα - Συνεντεύξεις

Άρθρα - Συνεντεύξεις (21)

«Βλέποντας τον Δημήτρη Μελά με τον οποίο συνεργάστηκα ως υπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θυμήθηκα την αξία της ρήσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται».

Mε αργά βήματα προχωρά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός των αγροτών για ρύθμιση των οφειλών τους προς την εφορία τα ασφαλιστικά ταμεία και την πρώην Αγροτική Τράπεζα. Μέσα σε διάστημα έξι μηνών, που τρέχει η ρύθμιση από τις 27 Ιουνίου, υποβλήθηκαν 318 αιτήσεις και ολοκληρώθηκαν μόλις 143. Οι αιτήσεις που διεκπεραιώθηκαν επιτυχώς μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2019 αφορούν όλες χρέη προς την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ-ΟΓΑ και καμία προς την PQH πρώην ΑΤΕ κ.λπ. τράπεζες υπό εκκαθάριση.

 

Στην πρωτεύουσα της Λέσβου για πολλές δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα λειτουργούσε μια χονδρική αγορά ελαιολάδου – το βασικό προϊόν του νησιού του Αιγαίου- που είχε χαρακτηριστικά άτυπου χρηματιστηρίου εμπορεύματος.

Τα στοιχεία ακυρώνουν το κυβερνητικό αφήγημα - Απαισιοδοξία για την οικονομία, απογοήτευση για την «τσέπη», την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Οι αλλαγές και οι προκλήσεις με βάση την Πρόταση του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Στρατηγικά Σχέδια της ΚΑΠ.

Για να βοηθήσω τον αναγνώστη να απαντήσει στο ερώτημα, συνοπτικά σταχυολογώ κάποιες από τις τελευταίες κομβικές επιλογές του κ. Πρωθυπουργού, ώστε ο καθένας να κρίνει αν αυτές είναι σήμερα και σε ποιο βαθμό προτεραιότητα για τη χώρα.

Δραματική μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα - Πώς η οικονομική κρίση έχει βάλει «φρένο» στις γεννήσεις στη χώρα μας.

Αποκαλυπτικός είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στα "Νέα".

Δεν περνάει μέρα που αυτή η κυβέρνηση, να μη δικαιώνει στο έπακρο τον τίτλο της κυνικότερης και πιο αλλοπρόσαλλης κυβέρνησης που έχουμε δει στα τελευταία χρόνια. Με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να εμπαίξει και να κοροϊδέψει τους πάντες και μάλιστα με μια απαράμιλλη φυσικότητα.

Στον υπόλοιπο κόσμο έχει εμπεδωθεί εδώ και πολλά χρόνια το αξίωμα ότι καμία οικονομία -και άρα χώρα- δεν μπορεί να ευημερεί χωρίς υγιή ιδιωτικό τομέα.

Page 1 of 2
Copyright © 2017 agroscience.gr. Design and development by Web Artistic