Άρθρα - Συνεντεύξεις

Άρθρα - Συνεντεύξεις (23)

Δημοσιογράφοι, πολιτικοί και επιστήμονες: ο αμερικανικός όμιλος Monsanto φέρεται ότι φακέλωσε εκατοντάδες ανθρώπους στη Γαλλία, με βάση τη στάση που τηρούσαν απέναντι στα ζιζανιοκτόνα -και ιδίως την άποψή τους για τη γλυφοσάτη- χρησιμοποιώντας κάποιες φορές ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Σε μια πολύ μεγάλη «πρόκληση» κατά του ελληνικού λαού προχώρά η κυβέρνηση, η οποία ουσιαστικά «κουρεύει» τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, καθώς μειώνει του οφειλόμενους τόκους όταν καθυστερεί τις πληρωμές, ενώ αντιθέτως δεν ισχύει το ίδιο με επιτόκιο των φορολογούμενων που καθυστερούν να πληρώσουν τις δικές τους οφειλές προς το κράτος.

«Βλέποντας τον Δημήτρη Μελά με τον οποίο συνεργάστηκα ως υπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θυμήθηκα την αξία της ρήσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται».

Mε αργά βήματα προχωρά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός των αγροτών για ρύθμιση των οφειλών τους προς την εφορία τα ασφαλιστικά ταμεία και την πρώην Αγροτική Τράπεζα. Μέσα σε διάστημα έξι μηνών, που τρέχει η ρύθμιση από τις 27 Ιουνίου, υποβλήθηκαν 318 αιτήσεις και ολοκληρώθηκαν μόλις 143. Οι αιτήσεις που διεκπεραιώθηκαν επιτυχώς μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2019 αφορούν όλες χρέη προς την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ-ΟΓΑ και καμία προς την PQH πρώην ΑΤΕ κ.λπ. τράπεζες υπό εκκαθάριση.

 

Στην πρωτεύουσα της Λέσβου για πολλές δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα λειτουργούσε μια χονδρική αγορά ελαιολάδου – το βασικό προϊόν του νησιού του Αιγαίου- που είχε χαρακτηριστικά άτυπου χρηματιστηρίου εμπορεύματος.

Τα στοιχεία ακυρώνουν το κυβερνητικό αφήγημα - Απαισιοδοξία για την οικονομία, απογοήτευση για την «τσέπη», την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Οι αλλαγές και οι προκλήσεις με βάση την Πρόταση του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Στρατηγικά Σχέδια της ΚΑΠ.

Για να βοηθήσω τον αναγνώστη να απαντήσει στο ερώτημα, συνοπτικά σταχυολογώ κάποιες από τις τελευταίες κομβικές επιλογές του κ. Πρωθυπουργού, ώστε ο καθένας να κρίνει αν αυτές είναι σήμερα και σε ποιο βαθμό προτεραιότητα για τη χώρα.

Δραματική μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα - Πώς η οικονομική κρίση έχει βάλει «φρένο» στις γεννήσεις στη χώρα μας.

Αποκαλυπτικός είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στα "Νέα".

Page 1 of 2
Copyright © 2017 agroscience.gr. Design and development by Web Artistic